top of page
bollekatter_wedding.jpg
bollekatt.jpg
Bøllekatt

Denne katten er et resultat av et hemmelig avlsprosjekt som foregikk på slutten av 1800-tallet. Villkatt og Boston terrier ble krysset på langs og tvers for å få en katt med optimal styrke, smidighet og temperament.

Arrangerte kattekamper var populære og innsatsen var høy da Felis Silvestris Lupus

entret ringen for første gang i 1891. Den lekte med motstanderen og slo til med enorm kraft og styrke. De kommende overlegne seirene førte raskt til en avsløring, og katten ble forbudt brukt i ringen. Felis Silvestris Lupus ble sluppet fri, og senere har det blitt mange varianter av arten.

Folk tok dem til seg som vaktdyr og etter hvert også som kjæledyr da det klovnete, lekne lynnet fra terrierblodet ble kjent.

På folkemunne kalles den bøllekatt på grunn av sitt skøyeraktige utseende og lunefulle temperament.

Pris 2900,-

Nøstekatt på sokkel 3600,-

nostekatt_blue.jpg
nostekatt.jpg

Nøstekatt 3600,-

nostekatt_gold.jpg

Nøstekatt 3200,-

mathilde_blue.jpg
mats_hette.jpg
lucy_tostk.jpg
Damene

Mathilde

Mathildeskulpturen kom til etter ønske fra min søster som ville ha orden i smykkene. I gave fikk hun ei uskyldig lita dame, som med utstrakte hender ønsket alle hennes smykker velkomne.

Den lille dama fikk mye oppmerksomhet både mens hun ble laget og da hun stod ferdig. Mange lurte på hva hun het, og svaret kom klart fra min søster; «Dette er min Mathilde».

Lucy

Lucy er Mathildes søskenbarn. Hennes hobby er lys, og hun passer dem med glede, til enhver anledning. Alle lucyskulpturene er håndlagde og har hver sine personlige uttrykk.

 

Milda

Lille Milda kom til verden i 2009 og ligner sin mor på en prikk. Hun ønsker hverdagens gleder velkomne med utstrakte armer, og er ei blid og omgjengelig jente. Milda har mange venner og venninner som hun omfavner med stor kjærlighet.

Martin og Mats er herremenn i familien (hhv samme størrelse som Mathilde og Milda)

Matilde, Lucy, Martin 1800,-

Milda, Mats, Mathilde vegghengt 1500,-

Engel med forgylte vinger 1950,-

draconanus_sideveis_hvitbakgrunn.jpg
Draco Nanus

For flere millioner år siden etablerte en liten rødvinget dragekoloni seg i dryppsteinsgrotten på den greske øya Antiparos. De levde trygt og uoppdaget til Archilochus satte sine føtter der på 600-tallet f.Kr. Nå strømmer det turister til i alle fasonger, og dragene har blitt tvunget ut til nye tilholdssteder. Noen har etablert kolonier andre steder i Europa, men en liten flokk tviholder på grotten som sitt hjemsted. De møtes der om nettene, og spiser sjømat fanget ute ved klippene på vestsiden av øya. Etter at menneskene bosatte seg i området har dragene også begynt å spise rødt kjøtt. De ville kattene i den gamle venetianske borgen er et lett bytte. Pelsdottene flamberes alltid for å unngå smitte og parasitter, mens sjømaten foretrekker de rå. Dragene foretrekker mindre byttedyr, og det er ikke kjent at de har angrepet barn.

Pris 4900,-

IMG_5743 2_edited.jpg
Frosk

Roger la cuisse de grenouille, eller Roger froskelår om du vil..

Denne figuren dukket opp etter et besøk i Paris 2004. Han var av de aller første leireprosjektene jeg fordypet meg i, og familien hans har vokst mye siden den gang. Det er en folkelig art med

stor personlighet og mye på hjertet.

Pris 800,-

fruktpirayaer_henge_edited.jpg
fruktpirayaer_bord.jpg
Fruktpiraya

Fruktpirayaen er en fjern og fredsommelig

slektning av benfiskpirayaen i Amazonas.

Den utviklet seg parallelt med sine forfedre for flere tusen år siden, men ble på grunn av sin småvoksthet skremt av gårde og lever nå bare i mangroveskogene på den subtropiske delen av New Zealand. Der lever den av å skremme og bli skremt av frukt og frø som kommer inn fra havet. Fruktpirayaen er i utgangspunktet en stimfisk, men har i modige øyeblikk lett for å tulle seg bort.

Pris  550,- med fiskekrok

Vegghengt og bordfisk 500,-

guldberggnom.jpg
Guldberg Gnom

...gnom, nisse, hob, goblin, brownie, wichtel m.fl...

Alle har de i århundrer levd side om side med menneskene i hus, fjøs, jordhull og fjell. Guldberg-slekten har i det siste blitt svært populær som "husdyrgnom" fordi den blant annet spiser edderkopper og holder mytologiske skapninger unna.

 

Gnomen kan være godt selskap og et underholdende bidrag i hverdagen. Den er kjent for sin skøyeraktige personlighet og går ikke av veien for å gjemme bort eller låne noen viktige saker i ny og ne - men behadler du ham med respekt, vil han rydde opp i flere problemer enn han skaper.

Pris 2900,-

eirik.jpg
eirik_medmamma_edited.jpg
Ensomme Eirik

Isbjørnen med hjerte av gull og store omsorgsfulle armer.

Han tar livet med ro, er glad i et godt måltid, elsker

is(krem) og har det på alle måter godt som isbjørn.

 

...men isbjørner lever alene, jakter alene, spiser alene,

sover alene og dør alene. Eirik vil ikke være alene...

På et isflak fra Svalbard til ukjent destinasjon seiler

han derfor sin egen sjø - på leting etter en sjelevenn.

 

Solamen miseris, socios habuisse malorum

Pris 650,-
Isbjørnmamma 2300,-
Eirik med forelder 2900,-

lundefugler2.jpg

Lundefugl 550,-

neshorn_trestk.jpg

Neshorn 1400,-

okser.jpg

Okse, 5500,-

oksebyste.jpg

Oksebyste, 2300,-

odin_3stk.jpg
Odins eftf.

Odin, den første registrerte stamfaren for Canis Marsupialia Lagorchestes (hoppende punghund), ble født liten som en drue. Ingen trodde først den lille krabaten ville overleve, men da moren hjalp ham inn i en godt gjemt pung på buken ble det gjort store øyne. Hun hadde kort tid tidligere sluppet fri fra fangenskap, og det ble spekulert i om hun hadde blitt utsatt for eksperimentell avl. Odin vokste til og viste seg å være menneskekjær og rolig, med en stor forkjærlighet for grønne gressletter. Ute i det fri ville han sprett rundt som en liten kenguru med tunga flagrende i vinden. Oppdrettere har jobbet i flere år for å finne avlsdyr som gir kull der mutasjonen beholdes, og de mener nå å ha lyktes med å etablere rasen.

Pris 2900,-

pingvinfamilie.jpg
pingvinbarn_tostk.jpg
Pingvin

På Philip Island Nature Park, Victoria Australia, bor eudyptuala (små pingviner) og wallaby (liten kenguru) side om side. Tidlig ble to foreldreløse eudyptualaer forstret opp av en wallaby og trioen ble senere uadskillelige. Eudyptualaene ble raskt flere, og etter enoen år var det en liten koloni små pingviner som bodde sammen med wallabyene.

Pingvinene utviklet seg raskt fra flyveudyktige dykkende sjøfugl, til flyveudyktige hoppende landfugler. Nærsyntheten forsvant, og de fikk fra å spise sjømat til å knaske i seg enorme mengder blå sommerfugllarver. Man håper nå at disse pingvinene kan bidra til å redusere mengden hvit kålsommerfugl i området. De har vært et stort problem for landbruket i Melbourne etter at de ble introdusert ved en feiltagelse i 1929. Pingvinene har trolig utviklet den blå øyefargen av pigmentene de får i seg gjennom larvene og går nå på folkemunne som «hoppende blåøyd pingvin».

Pingvinbarn 500,-

Pingvin, voksen 650,-
Pingvingforeldre 1200,-

Pingvinforeldre m/1 barn 1750,-

Pingvinforeldre m/2 barn 2250,-

Pingvinforeldre m/3 barn 2750,-

Pingvinforeldre m/4 barn 3250,-

papayafugl_svart_henge.jpg
Papayafugl

En gang for lenge, lenge siden reiste en eventyrlysten Tucan på ferie. Da den kom til New Zealand stiftet den nært

bekjentskap med de innfødte kiwi’ene - og etter 30 dager klektes ett av fire egg hjemme i Mexico. Den lille, godlynte skapningen som kom ut hadde arvet sin fars gode luktesans og mangel på vinger, samt noe av sin mors nebb og stjert. Navnet Papayafugl fikk den på grunn av sin enorme apetitt på de mexicanske papayaene. Det store inntaket har gitt den lignende medisinske egenskaper som frukten, og mennesker har derfor utviklet et vennskaplig forhold til arten. Ved å stryke den unike fjærdrakten mot kroppen, skal man kunne kurere prolaps, utslett, brannskader og få god fordøyelse.

Papayafuglen formerer seg raskt, men har på grunn av sin vingeløshet og søtlige smak, mange naturlige fiender. Den trives best i trygge omgivelser hvor den kan leke fritt, men kan fort visne om den blir satt i bur alene.

Pris 600,-

rompetroll_edited.jpg
Rompetroll

Når dette lille rompetrollet gjennomgår metamorfosen blir den en stor og dødelig panserfrosk. De bakerste pulsårene utvikles til lungepulsårer så den blir halvakvatisk, og

tarmsystemet modenes slik at den også kan fordøye

landlevende byttedyr. Samtidig utvikler den lange spenstige bakbein. De sylskarpe tennene er i stadig utskiftning og fungerer både som et effektivt redskap til å fange byttedyr, samt som forsvar mot rovdyr. I tillegg er dette rompetrollet beskyttet med et skjellag med keratin på hver side av buken. Keratinet i seg selv er fargeløst, det er pigmenter i hudlaget som avgjør fargen. Den varierer fra individ til individ og kan endres gjennom livsløpet. Enn så lenge nyter dette lille rompetrollet hver dag av tilværelsen og propellerer rundt med den korte halen, gapende etter krepselarver og andre småkryp. Flere opplever dette som en harmonisk og kjælen liten skapning som gjerne kan holdes som husdyr - bare man passer seg litt for tennene!

Pris 700,-

sigve_edited.jpg
Sigve Slenger

Sigve fra havet er en trist liten drage

Med kjempekort hale og diger mage

 

Med mage som bøye og mykt skinn i grønt

Han sparket og tøyde og svømte så skjønt

 

Han drømte og gråt om den tingen på ryggen

Og ønsket seg sårt sånne vinger som myggen

 

Han pønsket og karret seg opp på et tak

I håp om å narre sin blytunge bak

 

Ett hopp! så slang han seg utfor med magen

Og sannelig hang han seg fast denne dragen

 

Festet til sist, for han kom ikke lenger

Stakkars Sigve er trist når han henger og slenger..

Pris 2300,-

tord.jpg
Skilpadden Tord

Tord er en liten eventyrer fra sørøstkysten av Sør-Amerika. Han er en slektning av arten Homopus Areolatus som med sine 12 cm er å regne som en middels stor dvergskilpadde, og den eneste av dvergskilpaddene som er både tilpasningsdyktig og følgelig ikke utrydningstruet. En annen grunn til denne artens gode overlevelsesrate er at den er unormalt hurtig til skilpadde å være. Det kan derfor være fristende å henge den opp innimellom for å vite hvor man har den. Tord er som alle andre skilpadder glad i å tilbringe tid i sitt eget selskap og har ingen store krav til aktivisering eller sosialisering. Han trives godt med å henge og filosofere over livet og er et enkelt kjæledyr å ha hjemme.

Pris 950,-

tellesau.jpg
Tellesau

En liten tellesau

Kom til senga mi.

To, tre tullesau

Ikke hopp forbi

 

Fire små

kommer nå

Lett på tå

En er grå

 

Fem lodne sovesau

Tanker slipper tak

Seks, sju klovesau

Kroppen ligger strak

 

Åtte små

Ikke gå

Alle må

sove nå

Ni dovne bjellesau

Øyenlokk som bly

Ti små tellesau

Lader opp på ny

Pris 950,-

torgeir_2stk_henge.jpg
Torgeir & CO

Musa Torgeir er en flittig, godhjertet mus. Om morgenen hopper han ut av halmhulen, flir pelsen og speiler seg i en vannpytt utenfor døra. Med en hasselnøtt i høyre hånd haster han av gårde på veien videre. Det er alltid mye å gjøre for en flittig mus. For at hverdagen ikke skal ta overhånd, dagdrømmer Torgeir. Når han drømmer er han mighty Mouse, og med vind i ansiktet patruljerer han over byene.

Pris 550,-

Ugle 750,-

ugler.jpg
bottom of page